Pretraga predmeta i presuda

Predmeti pred Sudom Bosne i Hercegovine

Sudska praksa Suda Bosne i Hercegovine

11:06 02.11.2020

Određen pritvor optuženom Ivanu Antunoviću

Sud Bosne i Hercegovine donio je 27.10.2020. godine rješenje u predmetu Ivan Antunović i dr. kojim je djelimično prihvaćen prijedlog Tužilaštva BiH pa je u odnosu na optuženog Ivana Antunovića određena mjera pritvora. Pritvor je određen zbog postojanja posebnih pritvorskih razloga propisanih članom 132. stav 1. tačka a) i b) Zakona o krivičnom postupku (ZKP BiH), a može trajati najduže dvije (2) godine nakon potvrđivanja optužnice, odnosno do 22.10.2022. godine ili do nove odluke Suda. Ako za to vrijeme ne bude izrečena prvostepena presuda, pritvor će biti ukinut, a optuženi pušten na slobodu. Kontrola neophodnosti daljeg trajanja pritvora vršit će se svaka dva mjeseca, u skladu sa odredbama člana 137. stav 1. ZKP BiH.

 

 

Odbijen je kao neosnovan prijedlog Tužilaštva za određivanje mjere pritvora prema optuženom Ivanu Antunoviću, iz posebnog pritvorskog razloga propisanog članom 132. stav 1. tačka c) ZKP BiH.

 

Istovremeno su ukinute mjere zabrane određene rješenjem Suda BiH od 21.9.2020. godine i to: zabrana napuštanja mjesta boravišta i putovanja, zabrana sastajanja s određenim osobama, zabrana poduzimanja određenih poslovnih aktivnosti ili službenih dužnosti kao i obaveza provjere poštivanja izrečene mjere zabrane napuštanja prebivališta, odnosno boravišta optuženog.

 

Optužnica tereti optuženog Ivana Antunovića za krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. stav 3. KZ BiH u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. stav 1. KZ BiH;


RSS Sitemap Copyrights © Sud Bosne i Hercegovine. All rights reserved