Pretraga predmeta i presuda

Predmeti pred Sudom Bosne i Hercegovine

Sudska praksa Suda Bosne i Hercegovine

13:29 13.01.2020

Određen pritvor optuženom Marku Trifkoviću

Sud Bosne i Hercegovine donio je, dana 10.1.2020. godine, rješenje u predmetu Marko Trifković i dr. kojim je u odnosu na optuženog Marka Trifkovića stavljeno van snage rješenje Suda BiH od 4.7.2018. godine, te je prema optuženom određen pritvor. Pritvor je određen iz zakonskih razloga propisanih članom 132. stav 1. tačke a), b) i c) Zakona o krivičnom postupku BiH (ZKP BiH), odnosno zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, te zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo ili dovršiti pokušano krivično djelo.

 

Pritvor po ovom rješenju može trajati najduže 2 (dvije) godine, računajući od dana lišenja slobode, 10.1.2020. godine, ili do nove odluke Suda.

 

Optuženog Marka Trifkovića optužnica tereti da je počinio: krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. stav 2. Krivičnog zakona BiH (KZ BiH) u vezi sa krivičnim djelom teška krađa iz člana 287. stav 1. tačka a) KZ BiH u vezi sa članom 55. istog Zakona, krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. stav 2. KZ BiH u vezi sa krivičnim djelom pranje novca iz člana 209. stav 2. KZ BiH u vezi sa članom 54. istog Zakona i krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. stav 2. KZ BiH u vezi sa krivičnim djelom krijumčarenje iz člana 214. stav 1. KZ BiH u vezi sa članom 26. istog Zakona.


Pogledaj predmet

RSS Sitemap Copyrights © Sud Bosne i Hercegovine. All rights reserved