Pretraga predmeta i presuda

Predmeti pred Sudom Bosne i Hercegovine

Sudska praksa Suda Bosne i Hercegovine

10:54 02.03.2017

Određen pritvor osumnjičenima Sreti Pajiću i Zoranu Mirjaniću

Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za određivanje pritvora osumnjičenima Sreti Pajiću i Zoranu Mirjaniću , Sud Bosne i Hercegovine je dana 01. marta 2017. godine donio rješenje kojim je usvojen prijedlog Tužilaštva, te je prema osumnjičenima određen pritvor od mjesec dana koji može trajati do 27. marta 2017. godine ili do nove odluke Suda.

 

Sud je uvidom u podneseni dokazni materijal utvrdio da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili krivična djela za koje se terete, te im je odredio pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, osnovane bojazni da će osumnjičeni, boravkom na slobodi, uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak odnosno naročitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju na opasnost od ponavljanja krivičnih djela.

 

Sreto Pajić i Zoran Mirjanić osumnjičeni su da su počinili krivično djelo organizovani kriminal iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine u vezi sa krivičnim djelima krijumčarenje iz člana 214. KZ BiH, teška krađa iz člana 287. KZ FBiH i iznuda iz člana 295. KZ FBiH, sve u vezi sa članom 53. KZ BiH.


RSS Sitemap Copyrights © Sud Bosne i Hercegovine. All rights reserved