Pretraga predmeta i presuda

Predmeti pred Sudom Bosne i Hercegovine

Sudska praksa Suda Bosne i Hercegovine

10:17 23.02.2017

Određen pritvor osumnjičenima u predmetu Goran Nižić i dr.

Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za određivanje pritvora osumnjičenima  Goranu Nižiću, Marku Nižiću, Jozi Markiću, Ferdi Vukoji, Mihaelu Menalu i Željku Brkiću, Sud Bosne i Hercegovine je dana 22. februara 2017. godine donio rješenje kojim je usvojen prijedlog Tužilaštva, te je prema osumnjičenima određen pritvor od mjesec dana koji može trajati do 20. marta 2017. godine ili do nove odluke Suda.

 

Sud je uvidom u podneseni dokazni materijal utvrdio da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili krivična djela za koje se terete, te im je odredio pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, osnovane bojazni da će osumnjičeni, boravkom na slobodi, uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak odnosno naročitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke i saučesnike, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju na opasnost od ponavljanja krivičnih djela.

 

Goran Nižić, Marko Nižić, Jozo Markić, Ferdo Vukoja, Mihael Menalo i Željko Brkić osumnjičeni su da su počinili krivično djelo organizovani kriminal iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine u vezi sa krivičnim djelima krijumčarenje iz člana 214. KZ BiH i krivičnim djelom teška krađa iz člana 287. KZ FBiH, u vezi sa članom 53. KZ BiH.


RSS Sitemap Copyrights © Sud Bosne i Hercegovine. All rights reserved