Pretraga predmeta i presuda

Predmeti pred Sudom Bosne i Hercegovine

Sudska praksa Suda Bosne i Hercegovine

15:09 15.08.2019

Predsjednik Suda BiH primio u oproštajnu posjetu šefa Misije OSCE-a u BiH

Predsjednik Suda BiH, Ranko Debevec, primio je danas u oproštajnu posjetu šefa Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, ambasadora NJ.E. Brucea G. Bertona, s kojim je razgovarao o projektima i aktivnostima koje Misija OSCE-a u BiH realizuje sa Sudom BiH i pravosudnim institucijama sa ciljem jačanja vladavine prava.

 

Tokom sastanka predsjednik Debevec je izrazio zahvalnost ambasadoru Bertonu za značajan doprinos uspješnoj saradnji na personalnom i institucionalnom nivou, te naglasio da će Sud BiH nastaviti da pruža potpunu podršku OSCE-ovom projektu praćenja rada na predmetima ratnih zločina. Predsjednik Debevec je također naglasio važnost snažne i postojane podrške koju Misija OSCE-a u BiH pruža pravosudnim institucijama Bosne i Hercegovine.

 

Ambasador Berton je zahvalio na ukazanom povjerenju i dosadašnjoj veoma dobroj i profesionalnoj saradnji tokom realizacije projektnih aktivnosti, te naglasio ključnu ulogu Suda u provođenju pravde.

 

Nj.E. Berton i predsjednik Debevec su se saglasili da ključna pitanja sudijskog statusa i nezavisnosti trebaju biti adekvatno uređena zakonom.

 

Predsjednik Debevec je zahvalio ambasadoru Bertonu za njegov angažman u Bosni i Hercegovini poželjevši mu uspjeh u daljem radu i karijeri.


RSS Sitemap Copyrights © Sud Bosne i Hercegovine. All rights reserved