Pretraga predmeta i presuda

Predmeti pred Sudom Bosne i Hercegovine

Sudska praksa Suda Bosne i Hercegovine

15:49 08.11.2019

Pripravnici Centra za postkonfliktna istraživanja posjetili Sud Bosne i Hercegovine

Grupa od pet pripravnika Centra za postkonfliktna istraživanja (PCRC) u Sarajevu posjetila je danas Sud Bosne i Hercegovine. Mladi, entuzijastični pripravnici dolaze iz zemalja širom svijeta i pomažu rad Centra za postkonfliktna istraživanja u Sarajevu. Tokom boravka u Bosni i Hercegovini pripravnici će posjetiti mnoge institucije u cilju boljeg razumijevanja historije zemlje, rada institucija i procesa pomirenja i izgradnje mira.

 

U okviru posjete Sudu Bosne i Hercegovine, pripravnici su imali priliku razgovarati s pravnim savjetnikom u Pravnom odjeljenju Suda Bosne i Hercegovine koji im je omogućio detaljan pregled organizacije, nadležnosti i rada Suda, dok je njegova kolegica, pravna savjetnica predstavila rezultate rada Odjela I za ratne zločine. Pripravnici su također upoznali rukovoditeljku Odjeljenja za podršku svjedocima od koje su saznali više o načinu rada tima za podršku svjedocima, specifičnostima postupanja sa svjedocima koji pristupe u Sud Bosne i Hercegovine, sa posebnim osvrtom na pružanje podrške svjedocima – žrtvama seksualnog nasilja.

Pripravnici su postavljali brojna pitanja i bili veoma zainteresirani da saznaju više o radu Suda Bosne i Hercegovine. Na kraju posjete, pripravnici su izrazili zahvalnost na kvalitetnoj organizaciji posjete i korisnim informacijama koje su ovom prilikom dobili.


RSS Sitemap Copyrights © Sud Bosne i Hercegovine. All rights reserved