Pretraga predmeta i presuda

Predmeti pred Sudom Bosne i Hercegovine

Sudska praksa Suda Bosne i Hercegovine

11:32 16.09.2019

Ukinut pritvor Šekibu Nukiću

Sud Bosne i Hercegovine donio je rješenje u predmetu Ernad Nukić i dr., dana 13.9.2019. godine, kojim su usvojeni prijedlozi Tužilaštva BiH i odbrane optuženog, te je prema optuženom Šekibu Nukiću ukinut pritvor određen rješenjem Suda od 31.11.2018. godine.

 

 

Na osnovu odredbi člana 126. stav 1. i 2. Zakona o krivičnom postupku BiH, prema optuženom Šekibu Nukiću istovremeno su određene mjere zabrane i to: zabrana napuštanja mjesta boravišta i zabrana putovanja.

 

Izrečene mjere zabrane će trajati dok za tim postoji potreba, a najduže do eventualnog upućivanja optuženog na izdržavanje kazne zatvora ili do drugačije odluke Suda. Kontrola neophodnosti trajanja mjera zabrane vršit će se po isteku svaka dva mjeseca, a optuženom može biti određen pritvor ako prekrši obaveze iz izrečenih mjera zabrane.

 

Optuženog Šekiba Nukića optužnica tereti da je počinio krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. stav 2. Krivičnog zakona BiH (KZ BiH) u vezi s produženim krivičnim djelom carinska prevara iz člana 216. stav 2. KZ BiH, u vezi s krivičnim djelom pranja novca iz člana 209. stav 2. KZ BiH i drugim krivičnim djelima.


Pogledaj predmet

RSS Sitemap Copyrights © Sud Bosne i Hercegovine. All rights reserved