Pretraga predmeta i presuda

Predmeti pred Sudom Bosne i Hercegovine

Sudska praksa Suda Bosne i Hercegovine

10:45 02.02.2017

Ukinut pritvor osumnjičenoj Dajani Nikoli i određene mjere zabrane

Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za produženje pritvora prema osumnjičenima Aldinu Kahrimanu, Almiru Hadžiahmetoviću i Dajani Nikolić, Sud Bosne i Hercegovine je dana 31. januara 2017. godine donio rješenje kojim je prijedlog Tužilaštva djelimično usvojen te je prema osumnjičenim Aldinu Kahrimanu i Almiru Hadžiahmetoviću pritvor produžen za narednih mjesec dana.

 

Istim rješenjem prema osumnjičenoj Dajani Nikolić je pritvor ukinut i određene su sljedeće mjere zabrane:  

 

 

  • zabrana napuštanja boravišta i zabrana putovanja, uz privremeno oduzimanje putnih isprava i zabranu izdavanja novih putnih isprava, kao i zabranu korištenja lične karte za prelazak državne granice Bosne i Hercegovine;
  • zabrana sastajanja sa određenim osobama – sastajanje ili povezivanje (posredno ili neposredno) na bilo koji način, uključujući i približavanje u rastojanju od najmanje 100m (stotinu metara) sa saosumnjičenim i svjedocima u ovom predmetu;

 

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti mjera zabrane vršit će se svaka dva mjeseca.

 

U slučaju da osumnjičena prekrši izrečene mjere zabrane, može joj se odrediti mjera pritvora.

 

Aldin Kahriman, Almir Hadžiahmetović, Dajana Nikolić i Alen Hodžić su osumnjičeni za krivično djelo organizovani kriminal iz člana 250. stav 2. i 3. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (KZ BiH), u vezi sa krivičnim djelom međunarodna trgovina ljudima iz člana 186. KZ BiH, međunarodno navođenje na prostituciju iz člana 187. KZ BiH i pranje novca iz člana 209. KZ BiH.


RSS Sitemap Copyrights © Sud Bosne i Hercegovine. All rights reserved