Pretraga predmeta i presuda

Predmeti pred Sudom Bosne i Hercegovine

Sudska praksa Suda Bosne i Hercegovine

15:39 08.04.2019

Ukinut pritvor osumnjičenom Adisu Velagiću

Sud BiH je dana 04.04.2019. godine donio rješenje u predmetu Frano Gavranović i drugi kojim je prema osumnjičenom Adisu Velagiću ukinut pritvor određen rješenjem Suda BiH od 29.03.2019. godine. Optuženom Adisu Velagiću određene su mjere zabrane i to: zabrana napuštanja boravišta, zabrana putovanja i zabrana sastajanja sa određenim osobama odnosno zabrana bilo kakvog međusobnog kontaktiranja ili povezivanja kao i kontaktiranja i povezivanja sa ostalim saosumnjičenim u ovom krivičnom predmetu što podrazumijeva kontaktiranje telefonskim putem, posredno ili neposredno.

 

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, a kontrola opravdanosti će se vršiti svaka 2 mjeseca. Osumnjičenom, koji je isti dan pušten na slobodu, može biti određen pritvor ukoliko prekrši obaveze iz izrečenih mjera zabrane.

 

Adis Velagić osumnjičen je da je počinio krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. stav 2. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (KZ BiH) u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. stav 1. KZ BiH.


RSS Sitemap Copyrights © Sud Bosne i Hercegovine. All rights reserved