Pretraga predmeta i presuda

Predmeti pred Sudom Bosne i Hercegovine

Sudska praksa Suda Bosne i Hercegovine

11:32 30.10.2018

Ukinut pritvor osumnjičenom Momčilu Zirojeviću i određene mjere zabrane

Sud Bosne i Hercegovine, odlučujući o prijedlogu Tužilaštva BiH za ukidanje pritvora prema osumnjičenom Momčilu Zirojeviću iz predmeta Zoran Simić i dr. donio je, dana 29.10.2018. godine, rješenje kojim je u odnosu na osumnjičenog Momčila Zirojevića ukinut pritvor određen rješenjem Suda BiH od 28.09.2018. godine i produžen rješenjem Suda od 24.10.2018. godine. Istovremeno su prema osumnjičenom Momčilu Zirojeviću određene mjere zabrane, i to: zabrana napuštanja boravišta i zabrana putovanja iz člana 126. stav 1. i 2. Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine (ZKP BiH), te zabrana sastajanja sa određenim osobama iz člana 126.a stav 1. tačka c) ZKP BiH.

 

 

 

 

 

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, a kontrola opravdanosti će se vršiti svaka 2 (dva) mjeseca. Ukoliko osumnjičeni prekrši obaveze izrečene mjerama zabrane može mu biti određen pritvor.

 

Zoran Simić i drugi osumnjičeni su da su počinili krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. stav 2. KZ BiH u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. stav 1. u vezi sa stavom 3. KZBiH, sve u vezi sa članom 54. istog zakona.


RSS Sitemap Copyrights © Sud Bosne i Hercegovine. All rights reserved