Pretraga predmeta i presuda

Predmeti pred Sudom Bosne i Hercegovine

Sudska praksa Suda Bosne i Hercegovine

10:16 12.04.2017

Ukinut pritvor osumnjičenom Senadu Dediću i određene mjere zabrane

Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za ukidanje pritvora osumnjičenom Senadu Dediću i određivanje mjera zabrane, Sud Bosne i Hercegovine je dana, 07. aprila 2017. godine donio rješenje kojim je u odnosu na osumnjičenog Senada Dedića ukinut pritvor i određene sljedeće mjere zabrane:

 

  • zabrana napuštanja boravišta i zabrana putovanja uz obavezu ovlaštenih službenih lica da dva puta dnevno nasumice kontrolišu da li osumnjičeni boravi na naznačenoj adresi;
  • zabrana kontaktiranja sa određenim osobama – zabrana sastajanja i kontaktiranja sa saosumnjičenim i svjedocima u predmetnoj istrazi.

 

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti mjera zabrane vršit će se svaka dva mjeseca.

 

U slučaju da osumnjičeni prekrši izrečene mjere zabrane, može mu se odrediti mjera pritvora.

 

Senad Dedić, Almir Orlić, Denis Salkić, Armin Fazlić, Amel Dedić i Alen Dević osumnjičeni su za krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. stav 2. i 3. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (KZ BiH), u vezi sa krivičnim djelima neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom, te proizvodima dvojne namjene iz člana 193. stav 1. KZ BiH.


RSS Sitemap Copyrights © Sud Bosne i Hercegovine. All rights reserved