Студенти из Словеније посјетили Суд БиХ

23.10.2018, 15:10

Суд Босне и Херцеговине угостио је данас групу од 25 студената магистарског програма на Факултету за безбједносне студије Универзитета у Марибору, Словенија.  Студенти су у студијској посјети Босни и Херцеговини у оквиру које су изразили жељу да сазнају више о организацији и раду Суда Босне и Херцеговине. 

 

У оквиру посјете Суду Босне и Херцеговине студенти су имали прилику разговарати са  представницима Одјељења за информисање јавности и сарадњу са заједницом, Правног одјељења и Одјељења за подршку свједоцима Суда Босне и Херцеговине. Студенти су исказали велики интерес постављајући многобројна питања о организацији, структури и посебним карактеристикама Суда Босне и Херцеговине.

 

Студентима се, такође, обратио шеф Кабинета Предсједништва ВСТС БиХ, господин Адмир Катица, који је студенте упознао са надлежностима Високог судског и тужилачког савјета Босне и Херцеговине.

 

На крају посјете  студентима је подијељен промотивни материјал Суда БиХ и подстакнути су да и даље прате рад Суда путем службене интернет странице.