Određen kućni pritvor osumnjičeniku Milošu Lučiću

09.12.2022, 13:08

Sudac za prethodni postupak je 9.12.2022. godine, u predmetu Miloš Lučić (S1 2 K 044522 22 Krn) povodom prijedloga Tužiteljstva Bosne i Hercegovine za određivanje mjere pritvora prema osumnjičeniku Milošu Lučiću, donio je rješenje kojim se utvrđuje da se svrha osiguravanja prisustva osumnjičenika radi uspješnog vođenja kaznenog postupka može ostvariti i najstrožom mjerom zabrane koja se ogleda u sljedećem:

  1. zabrana napuštanja mjesta boravišta na adresi (kućni pritvor), iz članka 126. stavak 1. ZKPBiH;

 

  1. zabrana sastajanja s određenim osobama, na način da se osumnjičeniku zabranjuje sastajanje i kontaktiranje na bilo koji način s drugim osumnjičenim osobama u ovom kaznenom postupku, kao i kontaktiranje na bilo koji način sa svjedocima Tužiteljstva BiH u ovom kaznenom predmetu, iz članka 126.a stavak 1. točka c) ZKPBiH.

 

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba ili do nove odluke Suda. Kontrola opravdanosti trajanja mjera će se vršiti svaka dva (2) mjeseca.

 

Protiv ovog rješenja dozvoljena je žalba vanraspravnom vijeću Suda.

 

Miloš Lučić je osumnjičen za počinjenje produljenog kaznenog djela zlouporaba položaja ili ovlasti iz članka 220. stavak 3. u svezi sa stavkom 1. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine (KZBiH) u svezi sa člankom 54. KZBiH i kazneno djelo pronevjera u službi iz članka 221. stavak 1. KZBiH, a sve u svezi sa člankom 53. KZBiH.