Završen serijal emisija o pravosudnim institucijama BiH na BN TV

11.06.2007, 00:00

U subotu, 09.juna 2007. godine, emitirana je posljednja emisija na BN TV kojom je predstavljen rad Ureda registrara. U emisiji su prikazani razgovori sa registrarima za Sud i Tužilastvo, Biljanom Potparić-Lipom i Davidom Schwendimanom. Gosti emisije bili su Brankica Bjeloš, rukovodilac Prevodilačke službe, Elmir Halebić, koordinator za donatore i Tarik Abdulhak, viši savjetnik registrara Suda.

02. juna 2007. godine emitirana je emisija o Tužilaštvu Bosne i Hercegovine tokom koje su prikazani razgovori sa glavnim tužiocem Tužilaštva BiH Marinkom Jurčevićem i šefom Odjela za ratne zločine Vasom Marinkovićem. Gosti emisije na BN TV bili su Ćazim Hasanspahić, pravni savjetnik, Ljubo Badnjar, pravni saradnik i Boris Grubešić, službenik za odnose s javnošću Tužilaštva BiH.

Prvom emisijom ovog serijala predstavljen je rad Suda BiH. Tokom emisije emitiran je  razgovor sa predsjednikom Suda BiH Meddžidom Kreso. Gosti BN TV bili su Željka Marenić, rukovodilac Pravnog odjela, Sanin Bogunić, pravni savjetnik i Manuela Hodžić, rukovodilac Odjela za odnose s javnošću.

Ovaj projekat realiziran je u saradnji sa Helsinškim odborom za ljudska prava u Republici Srpskoj, a dio je Outreach programa Ureda za odnose s javnošću Suda i Tužilaštva BiH.