Urednici bh. medija posjetili Sud i Tužilaštvo BiH

06.11.2007, 16:55
Danas, 06. novembra 2007. godine, Sud i Tužilaštvo BiH posjetili su urednici bh. medija u okviru programa radionice „Analitičko izvještavanje-Pravda i sigurnost u BiH“. Gosti su imali priliku razgovarati sa predstavnicima Ureda za odnose s javnošću, Pravnog odjela i Tužilaštva BiH.

NetNovinar-Centar za istraživačko novinarstvo i medijsku edukaciju (osnivači: Mediacentar Sarajevo i Centar za istraživačko novinarstvo, Zagreb) uz finansijsku pomoć Ambasade Velike Britanije u Sarajevu u okviru Programa Global Conflict Prevention Fund realizira program podrške istraživačkom novinarstvu „Analitičko izvještavanje-Pravda i sigurnost u BiH“ za urednike i novinare bh. medija. Cilj programa je upoznavanje bh. urednika/ca i novinara/ki sa procesima reformi iz oblasti pravosuđa i sigurnosnih službi kako bi unaprijedili način dosadašnjeg površnog  izvještavanja o procesima iz ovih oblasti.

Posjeta predstavlja nastavak zajedničke saradnje Suda BiH i Media Centra koju koordinira Ured za odnose s javnošću Suda BiH. 

Zahvaljujemo se svim učesnicima na saradnji