Studenti Univerziteta Durham posjetili Sud BiH

21.03.2018, 13:55

U saradnji sa Centrom za postkonfliktna istraživanja, Sud Bosne i Hercegovine je danas primio u posjetu grupu od 15 studenata sa profesorom Univerziteta Durham (Durham Global Security Institute). Studenti su, u okviru svoje studijske posjete Bosni i Hercegovini, izrazili želju da saznaju više o radu Suda BiH, posebno u oblasti Krivičnog odjeljenja i procesuiranja ratnih zločina.

 

U okviru posjete Sudu Bosne i Hercegovine studenti su imali priliku razgovarati sa  predstavnicima Odjeljenja za informiranje javnosti i saradnju sa zajednicom, Pravnog odjeljenja i Odjeljenja za podršku svjedocima i iskazali su veliki interes postavljajući mnogobrojna pitanja o organizaciji, strukturi i posebnim karakteristiama Suda Bosne i Hercegovine.

 

Gosti su, takođe, imali priliku pogledati snimak svjedočenja svjedoka sa mjerama zaštite u predmetu održanom pred Odjelom I za ratne zločine Suda Bosne i Hercegovine.

 

Na kraju posjete studentima je podijeljen promotivni materijal Suda, a podstaknuti su da prate rad Suda na njegovoj službenoj internet stranici.

 

U prilogu su fotografije  današnje posjete.