Studenti iz Slovenije posjetili Sud BiH

23.10.2018, 15:10

Sud Bosne i Hercegovine ugostio je danas grupu od 25 studenata magistarskog programa na Fakultetu za sigurnosne studije Univerziteta u Mariboru, Slovenija.  Studenti su u studijskoj posjeti Bosni i Hercegovini u okviru koje su izrazili želju da saznaju više o organizaciji i radu Suda Bosne i Hercegovine. 

 

U okviru posjete Sudu Bosne i Hercegovine studenti su imali priliku razgovarati sa  predstavnicima Odjeljenja za informiranje javnosti i saradnju sa zajednicom, Pravnog odjeljenja i Odjeljenja za podršku svjedocima Suda Bosne i Hercegovine. Studenti su iskazali veliki interes postavljajući mnogobrojna pitanja o organizaciji, strukturi i posebnim karakteristikama Suda Bosne i Hercegovine.

 

Studentima se, takođe, obratio šef Kabineta Predsjedništva VSTV BiH, gospodin Admir Katica, koji je studente upoznao sa nadležnostima Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine.

 

Na kraju posjete  studentima je podijeljen promotivni materijal Suda BiH i podstaknuti su da i dalje prate rad Suda putem službene internet stranice.