Održana prva online posjeta Sudu Bosne i Hercegovine

30.04.2021, 12:19

Sud Bosne i Hercegovine je danas upriličio posjetu Sudu BiH za stažiste Centra za postkonfliktna istraživanja (PCRC) u online formatu. Ovo je prva posjeta nakon godinu dana otkad je zbog pandemije COVID-19 virusa suspendirano realizovanje posjeta, iako je zbog postojećeg rizika od pandemije danas realizovana u online formatu.

 

Šest stažista, koji dolaze iz Velike Britanije, Francuske i Bosne i Hercegovine, su imali priliku aplikacijom Zoom, koju je ljubazno organizovao CPRC, razgovarati sa predstavnicima Pravnog odjeljenja, Odjeljenja za podršku svjedocima i Odjeljenja za informisanje javnosti i saradnju sa zajednicom Suda Bosne i Hercegovine te postavljati pitanja kako bi unaprijedili svoje znanje o strukturi i radu ove značajne pravosudne institucije. Stažisti su najviše interesovanja iskazali za ratne zločine, te su najviše pitanja postavljali u vezi s radom Odjela I za ratne zločine.

 

Stažisti su također pozvani da pristupe online promotivnim materijalima s dodatnim informacijama o Sudu Bosne i Hercegovine, te podstaknuti da prate rad Suda na njegovoj službenoj internet-stranici.