MINISTAR PRAVDE BIH DAVOR BUNOZA POSJETIO SUD BOSNE I HERCEGOVINE

06.03.2023, 14:11

Novoimenovani ministar pravde Davor Bunoza, zajedno sa predstojnicom ureda Ivanom Zovko Planinić i sekretarom Ministarstva pravde BiH Željkom Bogutom, posjetio je Sud Bosne i Hercegovine i tom prilikom se sastao s predsjednikom Suda BiH, Rankom Debevcem, predsjednicom Krivičnog odjeljenja Suda, sudijom Minkom Kreho, sudijom Davorinom Jukićem i registrarom Suda, Emirom Hodžić.

Ministru Bunozi je poželjena dobrodošlica, upoznat je s radom Suda BiH i aktivnostima koje ove dvije institucije poduzimaju u okviru svojih zakonskih nadležnosti. Također, razgovarano je o budućim planovima, a poseban naglasak je stavljen na međunarodnu pravnu pomoć kao veoma značajnom institutu koji svakodnevno primjenjuju ove dvije institucije.

 

Ministar pravde BiH je istakao punu podršku u radu Suda Bosne i Hercegovine i spremnost Ministarstva za postizanje uspješne međuinstitucionalne saradnje, s ciljem ispunjavanja zajedničkih ciljeva, shodno važećim zakonima.

 

Na kraju posjete, predstavnici Ministarstva pravde BiH su se zahvalili na prijemu, izrazili podršku u daljem radu, te ukazali na snažnu opredijeljenost u procesu jačanja vladavine prava u Bosni i Hercegovini.

 

**************


Galerije

MINISTAR PRAVDE BIH DAVOR BUNOZA POSJETIO SUD BOSNE I HERCEGOVINE