Izrečene presude u predmetu Vasić Bogdan i Šabanović Zemina

08.06.2006, 00:00
Sudeće vijeće Odjela II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda Bosne i Hercegovine (BiH) je danas, 08. 06. 2006. godine prihvatilo sporazume o priznanju krivnje u predmetu Vasić Bogdan i predmetu Šabanović Zemina.

Sudeće vijeće je Vasić Bogdanu izreklo kaznu zatvora za krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela iz člana 249. stav 2. KZ BiH (u trajanju od šest mjeseci) i pranje novca iz člana 209. stav 2. KZ BiH (u trajanju od jedne godine i osam mjeseci). S obzirom da je Vasić Bogdan ranije osuđen na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i šest mjeseci, sudeće vijeće mu je izreklo jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od šest godina i šest mjeseci. U izrečenu kaznu će mu se uračunati vrijeme provedeno u pritvoru.

Šabanović Zemini je sudeće vijeće za krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela iz člana 249. stav 2. KZ BiH i pranje novca iz člana 209. stav 2. KZ BiH izreklo kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci i novčanu kaznu u iznosu od 20.000 KM. U izrečenu kaznu Šabanović Zemini će se uračunati i vrijeme provedeno u pritvoru.