Određen pritvor Fuadu Girotiću, Amiru Gudževiću i Ermedinu Majunoviću

16.04.2007, 12:25
Sud BiH je 13. aprila 2007. godine donio rješenje kojim se određuje pritvor prema osumnjičenim Fuadu Girotiću, Amiru Gudževiću i Ermedinu Majunoviću, koji se sumnjiče za krivična djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnim drogama. Pritvor prema ovom rješenju može trajati mjesec dana, odnosno do 11. maja 2007. godine.

U prijedlogu za određivanje pritvora, Tužilaštvo BiH navodi da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni, kao pripadnici organizovane grupe, početkom aprila 2007. godine dogovorili isporuku, te prodaju heroina i drugih opojnih droga iz Crne Gore u BiH.  Prema navodima prijedloga, Amir Gudžević i Ermedin Majunović su, po preuzimanju, jedan dio droge ostavili u svojim stanovima, a drugi dio odnijeli iz Sarajeva u Kladanj gdje ih je, po prethodnom dogovoru, čekao Fuad Girotić sa namjerom da ih poveže sa kupcem.

Sud je našao da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili navedena krivična djela na osnovu njihovih izjava datih pred Tužilaštvom BiH, kao i zapisnika o pretresanju stana, drugih prostorija i pokretnih stvari.  Sud je odredio pritvor cijeneći da postoji opravdana bojazan da će osumnjičeni, boravkom na slobodi, uticati na potencijalne svjedoke, te da će ukloniti tragove mogućeg krivičnog djela.