Preinačena presuda u predmetu Mirsad Bektašević i drugi

18.06.2007, 15:07
Vijeće Apelacionog odjeljenja Odjela II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH, 21. maja 2007. godine donijelo je presudu u predmetu Mirsad Bektašević i drugi kojom se djelimično uvažavaju žalbe branioca optuženih, te se presuda prvostepenog vijeća preinačava u pogledu trajanja kazne zatvora.

Bektašević Mirsadu je, presudom Apelacionog vijeća preinačena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 15 godina i četiri mjeseca na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od osam godina i četiri mjeseca.  U izrečenu kaznu zatvora optuženom Mirsadu Bektaševiću uračunava se vrijeme koje je proveo u pritvoru od 19. oktobra 2005. godine.   

Cesur Abdulkadiru je preinačena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 13 godina i četiri mjeseca na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od šest godina i šest mjeseci.  U izrečenu kaznu zatvora optuženom Cesur Abdulkadiru uračunava se vrijeme koje je proveo u pritvoru od 19. oktobra 2005. godine.          

Ikanović Bajri je kazna zatvora preinačena sa osam godina na četiri godine.  U izrečenu kaznu zatvora optuženom se uračunava vrijeme koje je proveo u pritvoru od 18. novembra 2005. godine.

Kazna zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci Hasanović Senadu je presudom Apelacionog vijeća preinačena u kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci

U ostalom dijelu prvostepena presuda ostaje neizmijenjena. 

Drugostepena presuda