Одређен притвор Ранку Вуковићу

25.06.2007, 14:52
Суд БиХ је дана, 24. јуна 2007. године донио рјешење којим се одређује једномјесечни протвор Ранку Вуковићу, који се сумњичи за кривично дјело организованог криминала у вези са кривичним дјелом помоћи учиниоцу послије почињеног кривичног дјела. Притвор према овом рјешењу може трајати до 23. јула 2007. године или до нове одлуке Суда.

Након одржаног рочишта дана, 24. јуна 2007. године, разматрајући предлог за одређивање притвора Тужилаштва према осумњиченом, као и поднесене доказе, Суд је нашао да је оправдан предлог Тужилаштва да се према Ранку Вуковићу одреди притвор.  Суд је нашао да постоји основана сумња да је осумњичени у мају 2007. године са непознатим лицима, у намјери да се осуђеном Радовану Станковићу, омогући бијег из Казнено-поправног завода Фоча (КПЗ Фоча), активно учествовао у кривичним радњама, које су у својој потпуности омогућиле да Станковић побјегне из КПЗ Фоча, гдје је издржавао казну дуготрајног затвора по пресуди овог суда.  Према наводима Тужилаштва, Ранко Вуковић је у периоду од 20. до 23. маја 2007. године договорио куповину путничког возила са којим је Станковић 25. маја 2007. године побјегао из КПЗ Фоча. 

Суд је одредио притвор према осумњиченом оцијенивши да постоји основана бојазан да би осумњичени боравком на слободи могао омести кривични поступак утицајем на свједоке, саучеснике или прикриваче.