Određen pritvor osumnjičenima u predmetu Svetozar Perućica i dr.

16.06.2014, 13:26
Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, Sud Bosne i Hercegovine je dana 13. juna 2014. godine donio rješenje kojim se osumnjičenima: Saši Kuljiću, Milenku Kuljiću, Siniši Kuljiću, Milošu Govedarici, Vuku Vujoviću, Davoru Milićeviću, Jozi Rašiću i Zoranu Banduru određuje jednomjesečni pritvor. Pritvor prema ovom rješenju može trajati do 11. jula 2014. godine ili do nove odluke Suda.

 

Sud je uvidom u podneseni dokazni materijal utvrdio da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili krivična djela za koja se terete, te je odredio pritvor u odnosu na sve osumnjičene zbog opravdane bojazni da bi osumnjičeni, ukoliko se nađu na slobodi, mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike, a u odnosu na osumnjičene: Davora Milićevića, Jozu Rašića i Zorana Bandura i zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva.

 

Saša Kuljić, Milenko Kuljić, Siniša Kuljić, Miloš Govedarica, Vuk Vujović, Davor Milićević, Jozo Rašić i Zoran Bandur osumnjičeni su za krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.