Izjašnjenje o krivnji u predmetu Svetozar Perućica i dr.

29.01.2015, 12:08
Izjašnjenje o krivnji pred Odjelom II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda Bosne i Hercegovine zakazano je za 30. januar 2015. godine, sa početkom u 10:00 sati u sudnici 6.

 

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je dana, 22. decembra 2014. godine optužnicu koja optužene: Svetozara Perućicu, Neđeljka Kuljića, Marka Govedaricu, Marka Dunđera, Davora Milićevića, Zorana Bandura, Jozu Rašića, Srećka Trifkovića, Sašu Kuljića, Milenka Kuljića, Sinišu Kuljića, Bojana Puhala, Miloša Govedaricu i Vuka Vujovića tereti za počinjenje krivičnog djela oganizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

 

U optužnici se navodi da su u periodu od novembra 2013. godine do juna 2014. godine, optuženi Svetozar Perućica i Neđeljko Kuljić organizirali i rukovodili grupom za organizirani kriminal, a optuženi: Marko Govedarica, Marko Dunđer, Davor Milićević, Zoran Bandur, Jozo Rašić, Srećko Trifković, Saša Kuljić, Milenko Kuljić, Siniša Kuljić, Bojan Puhalo, Miloš Govedarica i Vuk Vujović postali članovi grupe za organizirani kriminal koja je radi pribavljanja imovinske koristi, zajedničkim djelovanjem pripadnika na podruju Bosne i Hercegovine, Republike Crne Gore i Republike Hrvatske vršila međunarodni neovlašteni promet opojnim drogama Cannabis sativa.