Određen pritvor Miloradu Vladiću

22.12.2006, 11:55
Sud BiH donio je rješenje, 19. decembra 2006. godine, kojim se određuje pritvor prema osumnjičenom Miloradu Vladiću. Osumnjičen je za krivično djelo organiziranja grupe ili udruženja za krijumčarenja ili rasturanje neocarinjene robe.

U prijedlogu za određivanje pritvora Tužilaštvo BiH navodi da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni, kao član organizirane grupe, sa drugim osobama vršio rasturanje neocarinjene robe. Tužilaštvo u prijedlogu dalje navodi da je osumnjičeni sa još četiri osobe, izbjegavajući plaćanje carinskih obaveza, vršio rasturanje prokrijumčarenih cigareta iz Srbije i Crne Gore u BiH preko rijeke Drine u opštini Bijeljina.

Sud je, nakon razmatranja prijedloga Tužilaštva, izjašnjenja osumnjičenog i njegovog branioca te uvida u spis, našao da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret.  Uz ovo, Sud je odredio pritvor cijeneći da postoji dovoljno dokaza koji ukazuju na postojanje opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti isto ili istovrsno krivično djelo.