Одређен притвор Рајку Вуковићу

13.07.2007, 17:46
Суд БиХ донио је рјешење, 12. јула 2007. године, којим се одређује једномјесечни притвор Рајку Вуковићу осумњиченом за кривично дјело ратног злочина против цивилног становништва. Притвор према овом рјешењу може трајати најдуже до 12. августа 2007. године.

У предлогу за одређивање притвора Тужилаштво БиХ наводи да постоји основана сумња да је осумњичени почетком маја 1992. године, заједно са групом војника, након напада на село Драче, општина Фоча, учествовао у физичком злостављању и убиствима цивила бошњачке националности.  Тужилаштво је у предлогу навело да је осумњичени, 15. маја 1992. године, заједно са својим братом и групом војника дошао у село Поколун, општина Фоча, гдје је учествовао у лишавању живота цивила бошњачке националности.

Након јавног саслушања, Суд је на основу поднесеног доказног материјала закључио да постоји основана сумња да је Рајко Вуковић починио кривично дјело које му се ставља на терет.  Такође, Суд је одредио притвор због безбједности грађана и имовине и сматрајући да би осумњичени боравком на слободи ометао кривични поступак утицајем на саизвршиоце.